Fiberlaser

  • Extremt snabb utskärning av tunnplåt
  • Hög precision
  • Mycket tunna skärsnitt
  • Klarar små detaljer
  • Minimalt med grader.

 

Mycket snabb och kostnadseffektiv laserskärning av tunnplåt i rostfritt, aluminium och svart stål.

Precision är mycket hög med ett skärsnitt på 0,15 mm och noggrannhet enligt ISO 2760m utan kompensering, högre om så avtalas.

Gravering är möjlig i rostfritt stål samt svart stål.

 

Maxformat

1500 mm (b) x 3000 mm (l).

 

Material för fiberlaserskärning

Svart stål som t ex COR-TEN® & SSAB Laser® upp till 20 mm.

Rostfritt stål upp till 8 mm.

Aluminium upp till 6 mm.

 

Fiberlaserskärning – en avancerad teknik för precisionsbearbetning av metall

 

Fiberlaserskärning är en avancerad teknik för att bearbeta metall, som används inom en rad olika branscher såsom fordonsindustrin, tillverkningsindustrin och byggindustrin. Det är en precisionsteknik som möjliggör noggrann bearbetning av olika metallmaterial, från tunna och mjuka material till tjocka och hårda material.

 

Hur fungerar fiberlaserskärning?

 

Fiberlaserskärning är en process där en högintensiv laserstråle används för att skära igenom metall. Lasern genereras av en fiberlaser, som skapar en smal och koncentrerad stråle som kan fokuseras på en mycket liten yta. Detta gör att lasern kan skära igenom metall med hög precision och minimal deformation.

 

Varför använda fiberlaserskärning?

 

Fiberlaserskärning har flera fördelar jämfört med andra tekniker för metallbearbetning. För det första är det en mycket precisionsmetod som möjliggör skärning med minimal deformation. För det andra är det en snabb metod som möjliggör hög produktivitet och korta ledtider. För det tredje är det en kostnadseffektiv metod som minskar avfallet och sparar material.

 

Vad kan man göra med fiberlaserskärning?

 

Fiberlaserskärning kan användas för att bearbeta olika typer av metallmaterial, inklusive stål, aluminium, mässing, koppar och titan. Det kan användas för att skära material i olika former och storlekar, såsom plattor, rör och profiler. Det kan också användas för att skära genom material med olika tjocklek, från tunna lager till tjocka plattor.

 

Fiberlaserskärning för olika branscher

 

Fiberlaserskärning är en mångsidig teknik som används inom en rad olika branscher. Inom fordonsindustrin används det för att skära genom stål och aluminium för att tillverka karosser och andra komponenter. Inom tillverkningsindustrin används det för att skära genom olika metallmaterial för att skapa detaljerade former och mönster. Inom byggindustrin används det för att skära genom metall för att skapa dekorativa ytor och former.

 

Sammanfattning

 

Fiberlaserskärning är en avancerad teknik för metallbearbetning som möjliggör skärning med hög precision och minimal deformation. Det är en mångsidig teknik som kan användas för att bearbeta olika metallmaterial och är vanligt inom fordonsindustrin, tillverkningsindustrin och byggindustrin.