Avgradning i Fladder®

  • Mycket effektiv avgradning
  • Avgradar ur alla vinklar
  • Kan skapa betydande kantrundning
  • Ger en yta med oregelbundet slipmönster

 

I vår Fladder® Gyro 300 avgradar, kantrundar och ytslipar vi metaller och andra material med ett fantastiskt resultat. Radie 2 mm är möjlig att uppnå i de flesta material. Alla kanter nås ur alla riktningar. På plana ytor blir slipmönstret helt oregelbundet.

Fladdertekniken medger avgradning utan att skada skyddsplasten, vilket innebär att avgradning kan göras utan att skada ytmönster som t ex hårlinjeslipning eller anodiserade/eloxerade ytor. Även avgradning av 3D-objekt är ofta möjlig.

 

Maxformat

Bredd 1300 mm. Längd ”obegränsad”.

Tjocklek upp till 100 mm.

 

Avgradning är en viktig process för att ta bort oönskade kanter eller grader från bearbetade material och produkter. Detta kan vara avgörande för att uppnå optimal kvalitet och funktionalitet i slutprodukten. En vanlig metod för avgradning är att använda en Fladder®, en roterande borstmaskin som kan bearbeta en mängd olika material.

 

Fladder® avgradning är en effektiv och noggrann metod för att avlägsna ojämnheter och borttagning av kanter från bearbetade material. Fladder® används ofta inom metall- och träindustrin men kan också användas för andra material, som plast och komposit.

 

Fladder® avgradning använder en roterande trumma med mjuka sliprondeller monterade på ytan. Rondellerna är gjorda av mjuka fibrer, vilket gör det möjligt att slipa utan att skada ytan på det bearbetade materialet. När trumman roterar, slipar rondellerna av ojämnheter och borttagning av kanter från ytan på materialet. Eftersom rondellerna är flexibla kan de också slipa ojämnheter på svåra och komplexa ytor, vilket gör det till en mångsidig metod för avgradning.

 

En fördel med Fladder® avgradning är dess effektivitet. Fladder® kan avgrada stora volymer av material på kort tid, vilket gör det till en produktiv metod för produktion av stora volymer av produkter. Det är också en mycket noggrann metod för avgradning, vilket gör det möjligt att uppnå en hög kvalitet på det bearbetade materialet.

 

En annan fördel med Fladder® avgradning är dess mångsidighet. Fladder® kan användas för att avgradning av en mängd olika material, inklusive metall, trä, plast och komposit. Det kan också användas för att skapa olika texturer och ytor på det bearbetade materialet, såsom matta, polerade eller borstade ytor.

 

En viktig faktor att beakta vid Fladder® avgradning är att välja rätt typ av rondeller för det bearbetade materialet. Rondellerna kommer i olika storlekar och material för att passa olika material och applikationer. Genom att välja rätt typ av rondeller kan man uppnå optimala resultat och undvika skador på det bearbetade materialet.