Hardox HB 450 slitplåt

Hardox HB 450 är en slitstark plåt som tillhör Hardox-serien av specialstål som är specifikt utvecklade för att erbjuda enastående slitstyrka och hållbarhet i krävande miljöer. HB 450 är en av varianterna inom Hardox-sortimentet och erbjuder hög prestanda och motstånd mot slitage.

Egenskaper och fördelar med Hardox HB 450 slitplåt:

 • Slitstyrka: Hardox HB 450 slitplåt har en mycket hög slitstyrka, vilket gör den idealisk för tillämpningar där material behöver motstå kontinuerligt slitage och stötar. Den har förmågan att behålla sin styrka och form även under extrema arbetsförhållanden, vilket resulterar i en lång livslängd och minimerad nedtid.

 

 • Hållbarhet: Hardox HB 450 är konstruerad för att vara hållbar och tåla påfrestningar i tuffa arbetsmiljöer. Den har en utmärkt motståndskraft mot nötning, repor och stötar, vilket gör den lämplig för tillämpningar där slitaget är högt, till exempel inom gruvindustrin, stenbrott, materialhantering och återvinningsindustrin.

 

 • Lättviktighet: Trots sin imponerande slitstyrka är Hardox HB 450 slitplåt relativt lätt jämfört med traditionella stålmaterial med liknande egenskaper. Dess lättvikt bidrar till att minska den totala vikten av konstruktioner och maskiner, vilket kan ge fördelar som minskad bränsleförbrukning och förbättrad hanterbarhet.

 

 • Svetsbarhet: Hardox HB 450 slitplåt har god svetsbarhet, vilket gör att den kan integreras och anpassas till olika konstruktioner och applikationer. Det möjliggör flexibilitet i designen och gör det enklare att utföra reparationer och underhåll när det behövs.

 

 • Användningsområden: Hardox HB 450 slitplåt används inom olika sektorer och applikationer där slitstyrka och hållbarhet är avgörande. Det används ofta för tillverkning av skopor, korgar, kvarnar, slitskydd, transportband, slaggkärl och andra delar som utsätts för slitage och påfrestningar.

 

Sammanfattningsvis är Hardox HB 450 slitplåt en högpresterande slitstark plåt som erbjuder utmärkt slitstyrka, hållbarhet och svetsbarhet. Dess förmåga att motstå slitage och stötar i krävande miljöer gör den till ett populärt val inom gruvindustrin, stenbrott, materialhantering och återvinningsindustrin där pålitlig och långvarig prestanda är avgörande.

Vattenskärning

 • Mycket hög precision
 • Kall skärmetod – Ingen värmepåverkning av material
 • Fina snittytor
 • Skär närmast alla material förutom härdat glas
 • Max skärtjocklek 100 mm, oavsett material.
 • Miljöriktig skärmetod

 

Precisionsskärning av i princip alla material från 100 mm rostfritt stål till de tunnaste fiberpackningar. Skärprocessen är kall och snittytorna värmepåverkas inte. Vår vattenskärning är utrustad med extra utrustning för skärning av kompositer och sandwichmaterial som kolfiber, glasfiber, kevlar med flera.

Precisionen i vattenskärningen är mycket bra med ett skärsnitt på endast 0,76 mm och en tolerans på 0,1 mm.

Vattenskärning är en miljöriktig skärteknik utan skärgaser och en generellt låg energianvändning och vi tänker att vattenskärning i kombination med fossilfritt HYBRIT® – stål blir en framtida kombination för minsta möjliga miljöpåverkan.

 

Maxformat

2000 mm (b) x 3000 mm (l).

Tjocklek upp till 100 mm oavsett material.

 

Material för vattenskärning

Alla metaller inklusive specialstål som Hardox®, Weldox®, Strenx®,Armox® och Ramor®

Gummi, plaster & skummaterial.

Kolfiber, Kevlar (Aramid) och glasfiber.

Kakel & klinker.

Natursten – Skiffer, granit

Träskivor och fibermaterial.

Glas (dock ej härdat).

Stenkomposit & kvartskomposit – Corian®, Silestone®

 

Vattenskärning – en precisionsteknik för materialbearbetning

 

Vattenskärning är en avancerad teknik för att bearbeta material, som används inom en rad olika branscher såsom fordonsindustrin, tillverkningsindustrin och byggindustrin. Det är en precisionsteknik som möjliggör noggrann bearbetning av olika material, från mjuka och känsliga material till hårda och robusta material.

 

Hur fungerar vattenskärning?

 

Vattenskärning är en process där en stråle av högtrycksvatten används för att skära genom olika material. Strålen kan också blandas med abrasiva material, såsom sand eller granat, för att öka skärhastigheten. Den höga hastigheten på vattenstrålen, kombinerat med abrasiva material, möjliggör skärning av material med hög precision och minimal deformation.

 

Varför använda vattenskärning?

 

Vattenskärning har flera fördelar jämfört med andra tekniker för materialbearbetning. För det första kan det användas för att bearbeta olika typer av material, oavsett om de är mjuka eller hårda. För det andra är det en mycket precisionsmetod som möjliggör skärning med minimal deformation. För det tredje är det en miljövänlig teknik som inte använder sig av farliga kemikalier eller gaser.

 

Vad kan man göra med vattenskärning?

 

Vattenskärning kan användas för att bearbeta en rad olika material, inklusive metall, keramik, glas, plast och gummi. Det kan användas för att skära material i olika former och storlekar, såsom rör, plattor, brickor och skivor. Det kan också användas för att skära genom material med olika tjocklek, från tunna lager till tjocka block.

 

Vattenskärning för olika branscher

 

Vattenskärning är en mångsidig teknik som används inom en rad olika branscher. Inom fordonsindustrin används det för att skära genom stål och aluminium för att tillverka karosser och andra komponenter. Inom tillverkningsindustrin används det för att skära genom olika material för att skapa detaljerade former och mönster. Inom byggindustrin används det för att skära genom betong, tegel och sten för att skapa dekorativa ytor och former.

 

Sammanfattning

 

Vattenskärning är en avancerad teknik för materialbearbetning som möjliggör skärning med hög precision och minimal deformation. Det är en mångsidig teknik som kan användas för att bearbeta olika material och är vanligt inom fordonsindustrin, tillverkningsindustrin och byggindustrin. Om du behöver bearbeta material