Aluminium anodiserad AW-5005

AW-5005 är en aluminiumlegering som tillhör 5000-serien av aluminiumlegeringar. Den kännetecknas av sin goda korrosionsbeständighet och formbarhet. Genom anodiseringen av AW-5005-legeringen förbättras dess ytegenskaper och korrosionsbeständighet ytterligare.

Egenskaper och fördelar med anodiserad aluminium AW-5005:

 • Korrosionsbeständighet: AW-5005 har redan en god korrosionsbeständighet, men genom anodiseringen förstärks dess förmåga att motstå korrosion och oxidation. Detta gör den lämplig för användning i miljöer där skydd mot korrosion är avgörande, såsom marina och kustnära områden, byggnader och utomhusapplikationer.

 

 • Anodiseringsegenskaper: Anodisering är en process där aluminiumytan omvandlas till ett oxidskikt genom elektrokemisk behandling. Detta skapar en hård, slitstark och icke-ledande yta med utmärkt motståndskraft mot korrosion, repor och slitage. Den anodiserade ytan kan också erbjudas i olika färger för estetiska ändamål.

 

 • Formbarhet: AW-5005 har god formbarhet och kan enkelt formas genom olika bearbetningsmetoder, inklusive bockning, valsning och skärning. Det gör det möjligt att skapa olika former och designelement enligt specifika behov och estetiska krav.

 

 • Lättviktighet: Aluminium är ett lättviktsmaterial och AW-5005 är inget undantag. Dess låga densitet gör det till en idealisk lösning när viktminskning är önskvärd utan att kompromissa med hållfasthet och prestanda. Detta gör det användbart för tillämpningar där viktsparning är av betydelse, såsom transportmedel, flygindustrin och elektroniksektorn.

 

 • Användningsområden: Anodiserad aluminium AW-5005 används inom olika branscher och tillämpningar. Det används ofta inom bygg- och konstruktionssektorn för fasader, takbeklädnader, skyltar och andra arkitektoniska detaljer. Det används också inom fordonsindustrin för karosser, inredningsdetaljer och dekorativa applikationer. Dess korrosionsbeständighet och estetiska möjligheter gör det även lämpligt för användning inom design och konstnärliga projekt.

 

Sammanfattningsvis är anodiserad aluminium av typen AW-5005 en korrosionsbeständig och formbar aluminiumlegering. Dess anodiserade yta förbättrar dess motståndskraft mot korrosion och ger estetiska möjligheter. Dess användningsområden sträcker sig över olika industrier där korrosionsbeständighet, hållbarhet och lättviktighet är viktiga faktorer.

Vattenskärning

 • Mycket hög precision
 • Kall skärmetod – Ingen värmepåverkning av material
 • Fina snittytor
 • Skär närmast alla material förutom härdat glas
 • Max skärtjocklek 100 mm, oavsett material.
 • Miljöriktig skärmetod

 

Precisionsskärning av i princip alla material från 100 mm rostfritt stål till de tunnaste fiberpackningar. Skärprocessen är kall och snittytorna värmepåverkas inte. Vår vattenskärning är utrustad med extra utrustning för skärning av kompositer och sandwichmaterial som kolfiber, glasfiber, kevlar med flera.

Precisionen i vattenskärningen är mycket bra med ett skärsnitt på endast 0,76 mm och en tolerans på 0,1 mm.

Vattenskärning är en miljöriktig skärteknik utan skärgaser och en generellt låg energianvändning och vi tänker att vattenskärning i kombination med fossilfritt HYBRIT® – stål blir en framtida kombination för minsta möjliga miljöpåverkan.

 

Maxformat

2000 mm (b) x 3000 mm (l).

Tjocklek upp till 100 mm oavsett material.

 

Material för vattenskärning

Alla metaller inklusive specialstål som Hardox®, Weldox®, Strenx®,Armox® och Ramor®

Gummi, plaster & skummaterial.

Kolfiber, Kevlar (Aramid) och glasfiber.

Kakel & klinker.

Natursten – Skiffer, granit

Träskivor och fibermaterial.

Glas (dock ej härdat).

Stenkomposit & kvartskomposit – Corian®, Silestone®

 

Vattenskärning – en precisionsteknik för materialbearbetning

 

Vattenskärning är en avancerad teknik för att bearbeta material, som används inom en rad olika branscher såsom fordonsindustrin, tillverkningsindustrin och byggindustrin. Det är en precisionsteknik som möjliggör noggrann bearbetning av olika material, från mjuka och känsliga material till hårda och robusta material.

 

Hur fungerar vattenskärning?

 

Vattenskärning är en process där en stråle av högtrycksvatten används för att skära genom olika material. Strålen kan också blandas med abrasiva material, såsom sand eller granat, för att öka skärhastigheten. Den höga hastigheten på vattenstrålen, kombinerat med abrasiva material, möjliggör skärning av material med hög precision och minimal deformation.

 

Varför använda vattenskärning?

 

Vattenskärning har flera fördelar jämfört med andra tekniker för materialbearbetning. För det första kan det användas för att bearbeta olika typer av material, oavsett om de är mjuka eller hårda. För det andra är det en mycket precisionsmetod som möjliggör skärning med minimal deformation. För det tredje är det en miljövänlig teknik som inte använder sig av farliga kemikalier eller gaser.

 

Vad kan man göra med vattenskärning?

 

Vattenskärning kan användas för att bearbeta en rad olika material, inklusive metall, keramik, glas, plast och gummi. Det kan användas för att skära material i olika former och storlekar, såsom rör, plattor, brickor och skivor. Det kan också användas för att skära genom material med olika tjocklek, från tunna lager till tjocka block.

 

Vattenskärning för olika branscher

 

Vattenskärning är en mångsidig teknik som används inom en rad olika branscher. Inom fordonsindustrin används det för att skära genom stål och aluminium för att tillverka karosser och andra komponenter. Inom tillverkningsindustrin används det för att skära genom olika material för att skapa detaljerade former och mönster. Inom byggindustrin används det för att skära genom betong, tegel och sten för att skapa dekorativa ytor och former.

 

Sammanfattning

 

Vattenskärning är en avancerad teknik för materialbearbetning som möjliggör skärning med hög precision och minimal deformation. Det är en mångsidig teknik som kan användas för att bearbeta olika material och är vanligt inom fordonsindustrin, tillverkningsindustrin och byggindustrin. Om du behöver bearbeta material