Stål DC01 – EN 10130

Stål DC01 är en kallvalsad obearbetad mjukstålssort med låg kolhalt. Det tillhör den europeiska standarden EN 10130 och karakteriseras av sin utmärkta formbarhet, mångsidighet och goda svetsbarhet. Stål DC01 används inom olika industriella och kommersiella tillämpningar där låg kolhalt och formbarhet är viktiga faktorer.

Egenskaper och fördelar med stål DC01:

  • Formbarhet: Stål DC01 har utmärkt formbarhet och kan formas och böjas med lätthet. Det kan genomgå olika kallformningsprocesser, inklusive bockning, pressning och valsning, för att skapa komponenter med komplexa former och hög precision.

 

  • Mångsidighet: Stål DC01 är mångsidigt och kan användas i olika konstruktionsprojekt och tillämpningar. Det kan användas för att tillverka en rad olika komponenter och produkter, inklusive karosser i fordonsindustrin, rörledningar, fästelement och detaljer inom byggsektorn.

 

  • Svetsbarhet: Stål DC01 har god svetsbarhet och kan svetsas med olika svetsmetoder som MIG (Metal Inert Gas) och TIG (Tungsten Inert Gas). Detta gör det möjligt att skapa starka och hållbara fogar i stålkonstruktioner och underlättar monteringsprocessen.

 

  • Ytkvalitet: Stål DC01 har en jämn och slät yta efter kallvalsning, vilket ger det en estetiskt tilltalande finish. Ytan kan vara obearbetad eller genomgå ytterligare efterbehandlingar, såsom lackering eller galvanisering, för att öka korrosionsbeständigheten och förbättra utseendet.

 

  • Användningsområden: Stål DC01 används inom olika sektorer och applikationer, inklusive fordonsindustrin, byggsektorn, hushållsapparater, metallmöbler och tillverkning av rörledningar. Dess låga kolhalt och formbarhet gör det till ett populärt val för komponenter och konstruktioner där enkla formgivningsprocesser och mångsidighet krävs.

Sammanfattningsvis är stål DC01 en kallvalsad mjukstålssort med låg kolhalt och utmärkt formbarhet. Dess mångsidighet, svetsbarhet och ytkvalitet gör det till ett eftertraktat material inom olika branscher och tillämpningar där formbarhet, låg kolhalt och en jämn yta är viktiga faktorer.