Co2-laser för icke metaller

  • Hög precision
  • Ger glasklara kanter på akryl
  • Tunt skärsnitt
  • Kan skära fina detaljer

 

Laserskärning & gravering av framförallt akrylplast (plexiglas). Laserskärning ger glasklara kanter på plexiglas / akryl.

CO2-lasern kan även skära en rad andra material som kartong, Wellpapp, trä och olika textiler som t ex Polyester.

 

Maxformat

2000 mm (b) x 3000 mm (l) x 20 mm.

 

Material

Akryl – Plexiglas

Kartong, Wellpapp, papper.

Trä – Plywood, OSB

Textilier – Läder

 

CO2-laserskärning är en av de vanligaste metoderna för att bearbeta olika typer av material. Det är en högprecisionsmetod som kan användas för att skära och gravera material som metall, plast, trä, läder och akryl. CO2-laserskärning är ett mycket effektivt och mångsidigt verktyg som används inom en mängd olika branscher.

 

En av de främsta fördelarna med CO2-laserskärning är dess precision. CO2-laserskärning kan skära genom material med en hög grad av noggrannhet och utan att orsaka sprickbildning eller kantförvrängning. Detta gör det möjligt att producera mycket exakta och detaljerade utskärningar och graveringar.

 

En annan fördel med CO2-laserskärning är dess hastighet och effektivitet. CO2-laserskärare kan bearbeta stora mängder material på kort tid, vilket gör det till en mycket produktiv metod för produktion av stora volymer av delar eller produkter.

 

CO2-laserskärning kan användas för en mängd olika applikationer. Det är vanligtvis används för att producera skyltar, bokstäver, logo utskärningar, och andra dekorativa element. Det kan också användas för att skapa prototyper och delar för maskiner och elektronik. Dessutom kan CO2-laserskärning användas för att gravera mönster och text på ytor för att skapa en unik och personlig touch.

 

CO2-laserskärning kräver en särskild typ av laserskärare, en CO2-laserskärare. Dessa maskiner använder en högeffektiv CO2-laser för att skära igenom material. Laserstrålen omvandlar strömmen av gasen till ett laserljus som fokuseras på ytan av materialet för att smälta och skära genom det. Detta kan göras med mycket hög precision och kontroll, vilket gör det möjligt att skära material i nästan alla former och storlekar.

 

En annan fördel med CO2-laserskärning är dess renlighet och precision. CO2-laserskärning lämnar vanligtvis en ren och jämn kant på det skurna materialet, utan att skapa någon oönskad smuts eller skräp. Detta gör det möjligt att producera mycket rena och professionella utskärningar och graveringar.

 

För att uppnå de bästa resultaten vid CO2-laserskärning är det viktigt att använda rätt laserskärningsinställningar. Detta innefattar att välja rätt laserintensitet, skärhastighet och fokusnivå för att skapa de önskade effekterna på det skurna materialet. Genom att använda rätt inställningar kan man uppnå maximal precision och kvalitet på det skurna materialet.

 

Laserskärning av akryl är en av de mest populära metoderna för att bearbeta akrylplast. Det är en högprecisionsmetod som kan användas för att skära och gravera akryl på ett sätt som är omöjligt att uppnå med andra metoder.

 

En av de främsta fördelarna med laserskärning av akryl är dess precision. Laserskärning kan skära genom akryl med en tjocklek på upp till flera centimeter utan att orsaka sprickbildning eller kantförvrängning. Detta gör det möjligt att producera mycket exakta och detaljerade utskärningar och graveringar med en hög grad av noggrannhet.

 

En annan fördel med laserskärning av akryl är dess hastighet och effektivitet. Laserskärare kan bearbeta stora mängder material på kort tid, vilket gör det till en mycket produktiv metod för produktion av stora volymer av delar eller produkter.

 

Laserskärning av akryl kan användas för en mängd olika applikationer. Det är vanligtvis används för att producera skyltar, bokstäver, logo utskärningar, och andra dekorativa element. Det kan också användas för att skapa prototyper och delar för maskiner och elektronik. Dessutom kan laserskärning användas för att gravera mönster och text på akrylytor för att skapa en unik och personlig touch.

 

För att laserskära akryl krävs en särskild typ av laserskärare, vanligtvis en CO2-laserskärare. Dessa maskiner använder en högeffektiv laserstråle för att smälta och skära genom akrylen. Detta kan göras med mycket hög precision och kontroll, vilket gör det möjligt att skära akryl i nästan alla former och storlekar.

 

En annan fördel med laserskärning av akryl är dess renlighet och precision. Laserskärning lämnar vanligtvis en ren och jämn kant på det skurna materialet, utan att skapa någon oönskad smuts eller skräp. Detta gör det möjligt att producera mycket rena och professionella utskärningar och graveringar.