Stål 355

Stål 355 är en höghållfast konstruktionsstålsort som används inom olika industriella och tekniska tillämpningar. Det är en termomekaniskt valsad stålsort som erbjuder utmärkta mekaniska egenskaper och har en hög brottgräns.

Egenskaper och fördelar med stål 355:

  • Hållfasthet: Stål 355 har en hög brottgräns, vilket innebär att det kan bära stora belastningar och motstå deformering under påfrestning. Detta gör det lämpligt för användning i konstruktioner som kräver hög hållfasthet och stöd för tunga laster.
  • Storlek och dimensioner: Stål 355 finns i olika former, inklusive plåtar, balkar, rör och profiler. Det kan skäras, formas och svetsas för att passa olika konstruktioner och behov. Stålet erbjuder flexibilitet när det gäller storlek och dimensioner, vilket gör det lätt att anpassa till specifika projekt.
  • Svetsbarhet: Stål 355 har god svetsbarhet, vilket underlättar konstruktionen och monteringen av olika komponenter. Det kan svetsas med olika svetsmetoder och möjliggör starka och hållbara fogar.
  • Hållbarhet: Stål 355 är känt för sin goda hållbarhet och motståndskraft mot sprödbrott. Det kan hantera dynamiska belastningar och temperaturvariationer utan att förlora sina mekaniska egenskaper, vilket gör det lämpligt för strukturer som utsätts för tuffa förhållanden.
  • Användningsområden: Stål 355 används i en rad olika applikationer, inklusive bygg- och anläggningssektorn, fordonsindustrin, offshore-projekt, brobyggnad och kranar. Det är speciellt lämpligt för konstruktioner som kräver hög hållfasthet och strukturell integritet.

Sammanfattningsvis är stål 355 en höghållfast konstruktionsstålsort med utmärkta mekaniska egenskaper och hållbarhet. Dess flexibilitet, svetsbarhet och höga brottgräns gör det till ett populärt val inom en rad olika branscher och projekt där starka och pålitliga strukturer är avgörande.

Vattenskärning

 • Mycket hög precision
 • Kall skärmetod – Ingen värmepåverkning av material
 • Fina snittytor
 • Skär närmast alla material förutom härdat glas
 • Max skärtjocklek 100 mm, oavsett material.
 • Miljöriktig skärmetod

 

Precisionsskärning av i princip alla material från 100 mm rostfritt stål till de tunnaste fiberpackningar. Skärprocessen är kall och snittytorna värmepåverkas inte. Vår vattenskärning är utrustad med extra utrustning för skärning av kompositer och sandwichmaterial som kolfiber, glasfiber, kevlar med flera.

Precisionen i vattenskärningen är mycket bra med ett skärsnitt på endast 0,76 mm och en tolerans på 0,1 mm.

Vattenskärning är en miljöriktig skärteknik utan skärgaser och en generellt låg energianvändning och vi tänker att vattenskärning i kombination med fossilfritt HYBRIT® – stål blir en framtida kombination för minsta möjliga miljöpåverkan.

 

Maxformat

2000 mm (b) x 3000 mm (l).

Tjocklek upp till 100 mm oavsett material.

 

Material för vattenskärning

Alla metaller inklusive specialstål som Hardox®, Weldox®, Strenx®,Armox® och Ramor®

Gummi, plaster & skummaterial.

Kolfiber, Kevlar (Aramid) och glasfiber.

Kakel & klinker.

Natursten – Skiffer, granit

Träskivor och fibermaterial.

Glas (dock ej härdat).

Stenkomposit & kvartskomposit – Corian®, Silestone®

 

Vattenskärning – en precisionsteknik för materialbearbetning

 

Vattenskärning är en avancerad teknik för att bearbeta material, som används inom en rad olika branscher såsom fordonsindustrin, tillverkningsindustrin och byggindustrin. Det är en precisionsteknik som möjliggör noggrann bearbetning av olika material, från mjuka och känsliga material till hårda och robusta material.

 

Hur fungerar vattenskärning?

 

Vattenskärning är en process där en stråle av högtrycksvatten används för att skära genom olika material. Strålen kan också blandas med abrasiva material, såsom sand eller granat, för att öka skärhastigheten. Den höga hastigheten på vattenstrålen, kombinerat med abrasiva material, möjliggör skärning av material med hög precision och minimal deformation.

 

Varför använda vattenskärning?

 

Vattenskärning har flera fördelar jämfört med andra tekniker för materialbearbetning. För det första kan det användas för att bearbeta olika typer av material, oavsett om de är mjuka eller hårda. För det andra är det en mycket precisionsmetod som möjliggör skärning med minimal deformation. För det tredje är det en miljövänlig teknik som inte använder sig av farliga kemikalier eller gaser.

 

Vad kan man göra med vattenskärning?

 

Vattenskärning kan användas för att bearbeta en rad olika material, inklusive metall, keramik, glas, plast och gummi. Det kan användas för att skära material i olika former och storlekar, såsom rör, plattor, brickor och skivor. Det kan också användas för att skära genom material med olika tjocklek, från tunna lager till tjocka block.

 

Vattenskärning för olika branscher

 

Vattenskärning är en mångsidig teknik som används inom en rad olika branscher. Inom fordonsindustrin används det för att skära genom stål och aluminium för att tillverka karosser och andra komponenter. Inom tillverkningsindustrin används det för att skära genom olika material för att skapa detaljerade former och mönster. Inom byggindustrin används det för att skära genom betong, tegel och sten för att skapa dekorativa ytor och former.

 

Sammanfattning

 

Vattenskärning är en avancerad teknik för materialbearbetning som möjliggör skärning med hög precision och minimal deformation. Det är en mångsidig teknik som kan användas för att bearbeta olika material och är vanligt inom fordonsindustrin, tillverkningsindustrin och byggindustrin. Om du behöver bearbeta material